שיתוף ציבור בנושא היערכות לשינויי אקלים
האתגר
בעקבות התחממות כדור הארץ והצורך להתמודד עם השפעות שינויי האקלים, עיריית הוד השרון זיהתה את החשיבות בהכנת תכנית היערכות עירונית. מטרת התכנית הייתה לפתח כלים ושיטות שיסייעו למתן את ההשפעות על התושבים והמרחב העירוני, ולקדם יוזמות לקיימות והתייעלות אנרגטית. עם זאת, היה צורך לשלב בתהליך קולות מהציבור המקומי ובעלי מקצוע מהקהילה, כדי לוודא שהתכנית מתאימה לצורכי התושבים והמרקם העירוני הייחודי של הוד השרון.
מה עשינו?
- הנגשת מידע לציבור:
כדי להבטיח הבנה ושיתוף פעולה מקסימליים מצד הציבור, הושקעו מאמצים בהנגשת מידע מלא ושקוף לגבי תכנית ההיערכות לשינויי האקלים.
- ארגון מפגש שולחנות עגולים:
בחודש יולי נערך מפגש שולחנות עגולים בו השתתפו תושבים, פעילים סביבתיים, בעלי מקצוע ובעלי עניין נוספים. מטרת המפגש הייתה לייצר פלטפורמה לשיח פתוח ומעמיק שבו יוכלו המשתתפים להביע את דעותיהם, רעיונותיהם והצעותיהם לגבי תכנית היערכות העירונית לשינויי אקלים.
- הצגת טיוטת תכנית היערכות עירונית:
בתחילת המפגש הוצגה למשתתפים טיוטת התכנית שהכינה העירייה, שכללה התייחסות לארבעת התחומים המרכזים: קירור עיר, ניהול נגר, חוסן אקלימי קהילתי וחינוכי. הצגת הטיוטה אפשרה למשתתפים להבין את הכיוון הכללי של התכנית ולבחון כיצד ניתן לשפרה ולהתאימה לצרכים המקומיים.
- חשיבה משותפת ועבודה בקבוצות:
כל שולחן עגול התמקד בהיבט מסוים של תכנית ההיערכות, ויחד קיימו המשתתפים דיון מעמיק, העלו רעיונות לשיפור וביצוע, וחשבו על אתגרים ופתרונות אפשריים.
- סיכום והטמעת המלצות בתכנית העירונית:
בסיום המפגש, נבנה מסמך סיכום שהכיל את כל ההמלצות שהועלו. צוות התכנון העירוני ערך התאמות לתכנית בהתבסס על משובי התושבים והמלצותיהם, ובכך נוצר מסמך תכנית מקיף ומותאם יותר לצרכים של העיר ותושביה.