בניית מודל כלכלי למבנה הימייה בנהריה

האתגר
מבנה הימייה ההיסטורי של נהריה שוכן בלב רצועת החוף של העיר, ומשלב עבר עשיר של פעילות ימית חינוכית וקהילתית. עם השנים דעכה פעילותו של המבנה – הן מבחינת התחזוקה והן מבחינת מגוון הפעילויות שהתקיימו בו. חרף זאת, הוא המשיך לשמש בסיס לפעילות בית הספר לחינוך ימי ולעמותה לקידום השייט בעיר.
משפחת שטראוס, יחד עם עיריית נהריה, ביקשה להפוך את המבנה שעתיד לעבור שיפוץ למוקד קהילתי משמעותי ולבסיס להתרחבות התחום הימי בעיר. אבל איך מגבשים תשתית כלכלית ותפעולית שתאפשר את הפעלת המבנה באופן שוטף, מגיב לצרכי הקהילה וגם יציב כלכלית לאורך זמן
מה עשינו?
גיבשנו עבור העירייה ומשפחת שטראוס תוכנית פעולה ומודל הפעלה שיאפשרו את הפעלתו המיטבית של מבנה הימייה לאחר שיפוצו. בתחילת הדרך, ערכנו איסוף נתונים וסקירה של המידע הקיים, יצאנו לסיור במבנה וראיינו שורת בעלי עניין: נציגי עירייה, אנשי חינוך ימי, מנהלי עמותות שייט מערים אחרות, ופעילים בתחום הספורט העממי.
לצד זאת, ניתחנו דו"חות כספיים של עמותות שייט שונות ויצרנו את המודל הכלכלי האפשרי עבור המבנה – כולל לוחות זמנים יומיים לשילוב פעילויות מגוונות ועל בסיס סל שירותים המתאים לצרכים הקהילתיים של העיר.
בהמשך יצרנו שתי חלופות ניהוליות שונות: אחת המנוהלת על–ידי גוף עירוני, והשנייה על–ידי עמותה. כל אחת מהחלופות לוותה בניתוח כלכלי וארגוני, כולל יתרונות, חסרונות והמלצות. בסיום, הוצגה לעירייה תוכנית פעולה חמש–שנתית המותאמת למאפיינים העירוניים.
האימפקט
- התהליך הוביל להנחת תשתית אסטרטגית להפעלה מחודשת של מבנה הימייה כמרכז משמעותי לפעילות ימית וקהילתית בעיר.
- בזכות הגיבוש של המודל הכלכלי והחלופות הניהוליות, הלקוחות קיבלו כלים לקבלת החלטות אפקטיביות על אופן ההפעלה העתידי.
- העבודה המשותפת יצרה תמונת מצב ברורה על תחום הספורט הימי בעיר, וגיבשה תפיסה כוללת לעתידו.
הציפייה: הפעלה שוטפת של הימייה לאורך כל ימות השבוע, גידול משמעותי במספר המשתתפים בפעילות הימית, וחיזוק מעמדה של נהריה כמובילה ארצית בתחום הספורט הימי.